cover-3

Istoric

Compania Icopal a fost fondată în anul 1876 de către Jens Villadsen, un maistru tâmplar, care s-a specializat în repararea acoperişurilor vechi din smoală sau tablă zincată. Acesta, cu gândul la lucrările de renovare, a elaborat și brevetat în anul 1894, învelitoarea de acoperiș - Dansk Tagpixtjære. Fiul lui Jens Villadsen, Christian Villadsen, a înregistrat marca Icopal în anul 1907. Sursa de inspiraţie pentru numele Icopal a fost cuvantul aztec care se traduce – răşină – copal. În anul 1912 a fost înfiinţată societatea Aktieselskabet Jens Villadsens Fabriker, care trebuia sa iniţieze producţia unui nou tip de învelitoare de acoperiș - membrana bituminoasă Icopal. În anul 1995 numele companiei a fost schimbat în Icopal a/s.

Principalele materiale produse de companie sunt membranele pentru acoperișuri, care sunt îmbunătățite continuu. Alte produse furnizate de Icopal sunt: şindrila bituminoasă, foliile sub acoperiş de acoperire inițială, jgheaburi din plastic și metal, panouri de acoperiș Fastlock, ţigla metalică Decra, membrane pentru hidroizolarea acoperişurilor, a construcțiilor inginerești, membrane de protecție împotriva gazelor, geomembrane. Următorul pas în dezvoltarea Icopal a fost extinderea activităţii cu serviciile de prelucrare a metalului - compania este un lider în acest domeniu în țările nordice.
În ultimii 15 ani s-a înregistrat o expansiune semnificativă a companiei. În anul 1989, Icopal a încheiat cea mai mare achizitie de până acum – adică preluarea grupului francez Siplast SA, împreună cu filialele sale din Statele Unite și Germania. Preluarea companiei britanice Anderson Waterproofing Ltd în anul 1990 a fost un alt pas important în dezvoltarea Grupului Icopal. Următoarele achiziţii - au fost companiile Polytuil din Belgia, Callenders și Vulcanite din Marea Britanie. După fuziunea cu Grupul Icopal a societăţii poloneze Izolacja SA în anul 1999 și a companiei slovace JCP Izolacie a.s. în anul 2000, Icopal a obţinut, de asemenea, o poziţie puternică în Europa Centrală.

În anul 2000, Icopal a fost preluat de un consorțiu format din grupul american Carlisle Companies Inc., compania canadiana IKO Sales Ltd precum și doi investitori financiari danezi Axcel II A/S și Kirkbi A/S. Atunci societatea Icopal, a decis să se concentreze pe activitatea ei de bază, și anume materialele de protecție pentru clădiri și structuri, și să renunțe la alte activități care nu făceau parte din activitatea de bază. În anul 2005, acțiunile aparținând companiei IKO au fost preluate de către alți acționari: Axcel și Kirkbi și de către FIH, una dintre cele mai importante bănci corporative din Danemarca. La sfârșitul lunii iulie 2007 Icopal a fost vândut la o societate de investiții Investcorp.

 Anul  Compania  Țara  Gama de produse
 2011  Wolfin  Germania  Membrane sintetice
   Villas  Germania  Membrane bituminoase
 2010  Everlite  Norvegia  Luminatoare şi trape de fum
   Optilite  Danemarca  Luminatoare şi trape de fum
 2009  Oldroyd  Norvegia  Protecţii pentru fundaţii
 2008  Van Besouw Kunstoffen  Olanda  Membrane sintetice
 2007  Vedag Group  Germania  Membrane bituminoase
   OK Mont  Cehia  Execuţie de construcții metalice
   Forenade Tak  Suedia  Firmă de construcții
 2006  Comptoir de L'Etanchéité  Franta  Accesorii pentru produse de hidroizolații
   Esha Group  Olanda  Membrane bituminoase
 2005  Bitumex  Polonia  Lichide destinate hidroizolațiilor
   Awak  Polonia  Luminatoare şi trape de fum

    telefon

    + 40 269 22 99 95

    office_ro@bmigroup.com

    Acest site foloseşte fişiere cookie. Continuarea navigării pe acest site reprezintă acordul dumneavoastră de a folosi fişierele cookie. Mai multe detalii găsiţi aici